Passieve en actieve ruisonderdrukking

Waar we ook gaan, we komen elke dag in aanraking met lawaai. Wanneer het in onze gesprekken binnensluipt, kan het aanzienlijke concentratieproblemen veroorzaken, wat op zijn beurt tot grote begripsproblemen leidt.

 
94%

van de medewerkers wordt tijdens gesprekken geconfronteerd met achtergrondgeluiden

EN
42%

Ze zeggen moeite te hebben met het horen van tegenpartijen tijdens hybride bijeenkomsten

Muisklikken, constant typen op het toetsenbord of luid pratende buren: het zijn allemaal factoren die u en uw verre gesprekspartners kunnen storen... Hier komt het concept van ruisonderdrukking om de hoek kijken! Passief of actief, dit zijn twee belangrijke benaderingen die je niet mag onderschatten als je de geluidskwaliteit in vergaderingen wilt verbeteren.

 

Passieve of actieve ruisonderdrukking: hoe onderscheid je ze?

Ruisonderdrukking is een technologie gebaseerd op geluidsgolven. We hebben hier geanalyseerd welke u voor u moet kiezen:

Passieve ruisonderdrukking:
Hier wordt geluidsreductie bereikt door de combinatie van ontwerptechnieken en materialen! Samen minimaliseren ze de ongewenst geluiden en voorkomen ze dat het zich verspreidt. De microfoons zijn ontworpen met externe anti-interferentiebehuizingen of akoestische filters en kunnen in sommige gevallen zelfs echo's onderdrukken.

Actieve ruisonderdrukking (ANC):
De “actieve” benadering van ruisonderdrukking verwijst naar het gebruik van geavanceerde elektronische technologie en algoritmen om ruis in realtime te verminderen. Microfoons nemen met name omgevingsgeluid op en sturen dit naar het systeem om geluidsoverlast te identificeren. Vervolgens worden anti-ruissignalen (omgekeerde golven) gegenereerd en gecombineerd met het oorspronkelijke signaal om de ruis te annuleren of te verminderen.

 

Actieve ruisonderdrukking (ANC): wanneer gebruik je het?

 
1. Lawaaierige omgevingen Open kantoren, cafetaria's, ruimtes met constant verkeer, enz. Elimineert ongewenste ruis en verbetert de helderheid van de verzonden informatie
2. Verschillende gesprekspartners Vergaderingen met meerdere deelnemers Het geluid concentreren op de stem van de hoofdspreker en interferentie van andere stemmen of achtergrondgeluiden verminderen.
3. Vergaderzalen

Grote gemeenschappelijke ruimtes

Vermindering van echo en nagalm + verbetering van de verstaanbaarheid tijdens videoconferenties.

4. Zakenreizen

Zakenreizen in hotels, luchthavens of treinstations

Minimaliseer omgevingsgeluid en zorg voor afleidingsvrije gesprekken.

5. Werkruimtes

Gemeenschappelijke ruimtes of gedeelde werkplekken.

Minder onderbrekingen en een hoger niveau van privacy tijdens gesprekken.

 
 

Samenvatting

Passieve ruisonderdrukking

Combinatie van ontwerptechnieken en materialen om achtergrondgeluid te dempen

Waar moet je ze gebruiken? In omgevingen waar het geluid nog beheersbaar is

Actieve ruisonderdrukking (ANC)

Gebruik van elektronische technologieën of algoritmen om het binnendringen en verspreiden van ongewenste geluiden in realtime te voorkomen

Waar moet je het gebruiken? In elke omgeving waar het achtergrondgeluid luider is dan normaal (en snel uit de hand kan lopen).

 

En nu?

U kunt onze VC-gids hier verder lezen: Bereik en richting van geluid

Of neem contact met ons op door hier te klikken: