Veelgestelde vragen ( FAQ

Alles wat u moet weten om een meester te worden in videoconferenties

Zoals iedereen weet, is videoconferentie een revolutionair hulpmiddel geworden om mensen op afstand direct met elkaar in contact te brengen, zowel in een persoonlijke als professionele context!

Om u te helpen er het maximale uit te halen en vergaderingen te vermijden die in de modus "Hallo, kunt u mij horen?" staan, hebben we de vragen verzameld die u als professional het vaakst stelt.

 
 
1

Waarom zou ik videoconferenties gebruiken in mijn bedrijf?

Wanneer het efficiënt wordt benut, is het de ideale technologie om reiskosten te verlagen, de samenwerking tussen externe teams te verbeteren en kostbare tijd te besparen. Daarmee zijn lange reizen voor vergaderingen en onpersoonlijke gesprekken zoals telefoongesprekken of e-mails verleden tijd!


2

Welke apparatuur is nodig voor een videoconferentie?

Of u nu vanaf een individuele werkplek of in een vergaderruimte werkt, voor een onlinevergadering zijn dit de essentiële benodigdheden:

  • Een computer (laptop of computer in de vergaderruimte),
  • Een camera,
  • Een audiosysteem met microfoon en luidspreker (headset of speakerphone),
  • En bovenal: een goede internetverbinding!

3

Welke videoconferentiesoftware moet u kiezen?

Zoom, Microsoft Teams, Google Meet... De keuze is enorm! Kies degene die het gemakkelijkst te gebruiken lijkt, de functies biedt die u nodig hebt (scherm delen, opnemen, ondertiteling, enz.) en een bepaald niveau van beveleiliging hebben. Hulp nodig bij het kiezen? Ontdek hier onze speciale gids!


4

Hoeveel deelnemers kunnen deelnemen aan een videoconferentie?

Dat hangt af van de gebruikte software en het abonnement dat u hebt: terwijl sommige gratis oplossingen het aantal deelnemers beperken (meestal 100), kunnen betaalde versies enkele honderden mensen accommoderen.


5

Zijn onlinevergaderingen veilig?

De beveiliging verschilt per platform. Om uw vergaderingen te beschermen tegen indringers of hackers, adviseren wij u om uw vergaderingen te beveiligen met wachtwoorden, de toegang te beperken tot genodigden en de wachtkamer te activeren om elke deelname te valideren. Bovendien kunt u met encryptie- en coderingssoftware al uw gegevens vertrouwelijk houden.


6

Wat moet ik doen als ik problemen heb met het geluid of beeld?

Controleer de stabiliteit van uw internetverbinding, zorg ervoor dat uw drivers up-to-date zijn, test uw apparatuur vóór de vergadering en sluit niet-essentiële toepassingen die veel bandbreedte kunnen verbruiken.


7

Hoe deel ik mijn scherm tijdens een onlinevergadering?

Tegenwoordig bieden de meeste videoconferentieplatforms een optie om het scherm te delen, zodat u eenvoudig documenten aan andere deelnemers kunt laten zien. Om dit in te schakelen, zoekt u naar het pictogram 'Scherm delen', vaak weergegeven als een scherm of een pijl, en u klikt erop. Eenvoudig!


8

Is het mogelijk om een vergadering op te nemen?

Ja, veel apps zoals Zoom en Microsoft Teams bieden de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen. Zorg er wel voor dat u alle deelnemers op de hoogte stelt en hun toestemming vraagt voordat u dit doet.


9

Hoe ga je om met onderbrekingen of achtergrondgeluiden tijdens een vergadering?

Hier is een eenvoudige tip die echt een verschil kan maken: moedig deelnemers aan om hun microfoon te dempen wanneer ze niet aan het woord zijn en gebruik moderatiefuncties om te bepalen wie er spreekt.


10

Kan ik via een mobiel apparaat deelnemen aan een videoconferentie?

Absoluut ! Tegenwoordig hebben de meeste platforms mobiele apps die te combineren zijn met iOS en Android, zodat u op elk gewenst moment aan een vergadering kunt deelnemen, zelfs als u onderweg bent.


11

Kan ik mijn achtergrond veranderen?

Ja, u kunt virtuele achtergronden toevoegen of de achtergrond vervagen voor meer privacy. Maar zorg ervoor dat u, afhankelijk van de context, professioneel blijft!